Meteen naar de inhoud

Beste zonnepanelen kopen en vergelijken op dit moment

Het vinden van de beste zonnepanelen voor je huis kan een enorme uitdaging zijn. Er zijn op elk moment meer dan honderd verschillende merken zonnepanelen en andere zonneapparatuur op de markt. In dit artikel bespreken we hoe fabrikanten van zonnepanelen op elkaar stapelen en wie de beste zonnepanelen maakt. Hier kun je de beste zonnepanelen kopen en vergelijken.

De beste zonnepanelen zijn: 

LG en Panasonic worden algemeen beschouwd als de aanbieder van de beste zonnepanelen. Houd bij het vergelijken van paneel opties rekening met efficiëntie, prijs en garantie.

Beste zonnepanelen kopen voor installatie thuis

Er zijn veel zonnepanelen te koop en te installeren. Van alle bedrijven die momenteel zonnepanelen maken, zijn hier enkele van de topnamen die het vaakst worden geassocieerd met de beste zonnepanelen op de markt:

  • LG
  • Panasonic
  • Silfab
  • Q CELLEN
  • JinkoSolar
  • Trina Solar
  • REC Solar

Over het algemeen maken LG en Panasonic de beste zonnepanelen in 2020 vanwege de hoge efficiëntie, concurrerende prijzen en geweldige garantie van 25 jaar die elk merk biedt. Deze bedrijven combineren duurzaamheid en betrouwbaarheid met eersteklas bescherming en eerlijke prijzen, waardoor ze de merken zijn met de beste zonnepanelen die er zijn.

In bijna alle gevallen worden de beste zonnepanelen gemaakt met premium zonnecellen. Monokristallijne cellen worden gemaakt met een monokristallijn silicium in plaats van dat veel silicium fragmenten aan elkaar zijn gesmolten, zoals het geval is bij polykristallijne cellen. Dit betekent dat de cellen efficiënter zijn in het omzetten van zonlicht in elektriciteit, en dat ze een gladde zwarte tint hebben. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat premium zonnepanelen met monokristallijne cellen over het algemeen een hoger prijskaartje hebben.

Hoe we de “beste zonnepanelen kopen en vergelijken” hebben opgezet

Bij het zoeken naar de beste zonnepanelen voor uw huis, moet u rekening houden met de prestaties, kwaliteit, duurzaamheid en garanties van een paneel. Er zijn drie belangrijke technische specificaties die u kunnen helpen bij het nemen van uw beslissing: paneel efficiëntie, temperatuurcoëfficiënt en de materiaalgarantie. Om onze ranglijst van de beste zonnepanelen te ontwikkelen, heeft deze statistieken geëvalueerd voor alle zonnepanelen die worden aangeboden door de topfabrikanten.

Efficiëntie van zonnepanelen kopen

De efficiëntie van zonnepanelen verwijst naar hoe goed uw zonnepaneel zonlicht kan omzetten in bruikbare elektriciteit. Een hoger rendement is beter, omdat het betekent dat uw zonnepaneel meer van het zonlicht dat het opvangt, kan omzetten in elektriciteit. De beste zonnepanelen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, zijn SunPower’s A-serie residentiële zonnepanelen, die maximaal 22,8% efficiënt zijn.

Temperatuurcoëfficiënt

De temperatuurcoëfficiënt vertelt u hoe goed uw zonnepanelen zullen presteren in minder dan ideale omstandigheden. Zonnepanelen zijn net als elk ander soort elektronische apparatuur: ze werken het meest efficiënt als ze koel worden gehouden (idealiter rond de 25 ° C). De temperatuurcoëfficiënt geeft u een idee van hoe de prestaties van uw paneel afnemen tijdens hete zomerdagen. Voor elke graad boven 25 ° C neemt de elektriciteitsproductie van je zonnepaneel af met de temperatuurcoëfficiënt. Een lagere temperatuur coëfficiënt is beter.

Het LG350Q1C-A5-model van LG heeft bijvoorbeeld een temperatuurcoëfficiënt van -0,3% / ° C. Dit betekent dat als de temperatuur van je zonnepaneel met één graad Celsius stijgt (van 25 ° C naar 26 ° C), de elektriciteitsproductie met 0,3% afneemt. Als de temperatuur tien graden Celsius stijgt tot 35 ° C zal het paneel drie procent minder elektriciteit produceren. Hoewel dat misschien hoog lijkt moet je er rekening mee houden dat het oppervlak van je dak veel heter kan worden dan de lucht eromheen als de zon erop schijnt.

Materiaalgarantie

Of je nu een nieuwe tv, een auto, smartphone of zonnepanelen voor je dak koopt, je mag verwachten dat de fabrikant achter zijn product staat met een sterke garantie. De materiaalgarantie van een zonnepaneel (ook wel product- of apparatuur garantie genoemd) beschermt tegen defecten aan apparatuur als gevolg van fabricagefouten of milieukwesties.

De meeste bedrijven bieden minimaal 10 jaar materiaalgarantie, maar de beste zonnepaneel fabrikanten geven 15 of zelfs 25 jaar garantie op uitval van apparatuur. Veel van de fabrikanten bieden een materiaalgarantie van meer dan 10 jaar.

Houd er rekening mee dat, hoewel er geen rekening mee wordt gehouden in deze classificatie, zonnepanelen ook een prestatiegarantie van 25 jaar hebben. Fabrikanten garanderen doorgaans dat hun panelen aan het einde van die garantieperiode elektriciteit zullen produceren tegen 80-90% van hun oorspronkelijke output.

Hoe je de beste prijs voor jouw zonnepanelen kunt vinden

Als je de beste zonnepanelen op de markt wilt, ga je een hogere prijs betalen. De hierboven genoemde panelen kregen onze hoogste waardering, maar de “beste” zonnepanelen zijn niet altijd de juiste voor jouw huis. Als uw dak klein is en je niet veel ruimte heeft voor jouw systeem, kun je door te investeren in de meest efficiënte, best presterende panelen de prestaties leveren die je nodig hebt. Als je echter voldoende ruimte heeft voor een groter systeem, kan het installeren van iets minder efficiënte panelen je de prestaties bieden die je nodig hebt tegen een meer concurrerende prijs.

Drie tips voor kopers van de beste zonnepanelen

1. Huiseigenaren die meerdere offertes ontvangen besparen 10% of meer

Zoals bij elke aankoop met een groot ticket vereist het kopen van een zonnepaneelinstallatie veel onderzoek en overweging inclusief een grondige beoordeling van de bedrijven in de omgeving. Consumenten moeten wel eigenlijk zoveel mogelijk zonnepaneel aanbieders vergelijken om te voorkomen dat ze hoge prijzen moeten betalen die worden aangeboden door de grote installateurs in de markt.

Om kleinere aannemers te vinden die doorgaans lagere prijzen bieden maak je gebruik van een offerte platform. Je kunt gratis offertes ontvangen van doorgelichte installateurs bij jouw in de buurt wanneer je je aanmeldt. Huiseigenaren die 3 of meer offertes krijgen, kunnen een besparing van 5.000 tot 10.000 euro verwachten op hun zonnepaneelinstallatie.

2. De grootste installateurs bieden doorgaans niet de beste prijs

Het gezegde ‘groter is niet altijd beter’ is een van de belangrijkste redenen waarom we huiseigenaren sterk aanmoedigen om al hun opties voor zonne-energie te overwegen, niet alleen de merken die groot genoeg zijn om voor de meeste advertenties te betalen. Grote installateurs kunnen 2.000 tot 5.000 euro duurder zijn dan kleine zonne-energiebedrijven. Als je aanbiedingen heeft van enkele van de grote installateurs in zonnepanelen, zorg er dan voor dat je die biedingen vergelijkt met offertes van lokale installateurs om ervoor te zorgen dat je niet teveel betaalt voor zonnepanelen.

3. Het vergelijken van al jouw opties als het gaat om de beste zonnepanelen kopen en vergelijken is net zo belangrijk

Installateurs op nationale schaal bieden niet alleen hogere prijzen, ze hebben ook vaak minder opties voor zonne-energie, wat een aanzienlijke impact kan hebben op de elektriciteitsproductie van je systeem. Door een breed scala aan biedingen voor zonne-energie te verzamelen, kun je kosten en besparingen vergelijken op basis van de verschillende uitrustingspakketten die voor u beschikbaar zijn.

Er zijn meerdere variabelen waarmee je rekening moet houden bij het zoeken naar de beste zonnepanelen op de markt. Hoewel bepaalde panelen een hogere efficiëntie zullen hebben dan andere, leidt investeren in hoogwaardige zonne-energie-apparatuur niet altijd tot hogere besparingen. De enige manier om de “sweet spot” voor je huis te vinden, is door offertes te evalueren met verschillende uitrusting en financieringsaanbiedingen.