Meteen naar de inhoud

De ‘Pro’ -modellen van de iPhone 13: unieke functies in detail bekeken.

Met de aankondiging van de iPhone 13, heeft Apple ook twee nieuwe “Pro”-modellen geïntroduceerd: de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max. Beide modellen bieden een aantal unieke functies die de gebruikerservaring verbeteren en de telefoon meer geschikt maken voor professionals. In dit artikel zullen we de unieke functies van de iPhone 13 Pro-modellen in detail bekijken.

De 'Pro' -modellen van de iPhone 13: unieke functies in detail bekeken.

ProMotion-display

De iPhone 13 Pro en Pro Max zijn uitgerust met een ProMotion-display. Dit is een verbeterde versie van het display dat we al kennen van de vorige iPhone-modellen. Het ProMotion-display biedt een hogere beeldverversingssnelheid van 120Hz, waardoor de beelden vloeiender en scherper worden weergegeven. Dit maakt het kijken van video’s en het spelen van games een stuk prettiger. Ook scrolling en swipen gaat soepeler dan ooit.

Pro-camera

De iPhone 13 Pro en Pro Max zijn uitgerust met een drievoudige camera-setup. Dit betekent dat er een 12MP ultra-breedbeeld, een 12MP breedbeeld en een 12MP telelens aanwezig zijn. Deze camera’s bieden een grotere flexibiliteit voor fotografie en videografie en maken het mogelijk om foto’s te maken met een grotere scherptediepte en professionele videokwaliteit te produceren.

De Pro-modellen zijn ook uitgerust met de nieuwe ProRAW-fotografie-optie. Dit maakt het mogelijk om foto’s in RAW-formaat te maken, waardoor de flexibiliteit voor nabewerkingen groter is. De Pro-modellen zijn ook uitgerust met de nieuwe ProRes-videomogelijkheid, waarmee professionele videokwaliteit kan worden geproduceerd.

LiDAR-scanner

Een andere unieke functie van de iPhone 13 Pro en Pro Max is de LiDAR-scanner. Dit is een laser die de omgeving scant en de afstand tot objecten berekent. Dit maakt het mogelijk om de realiteit te versterken, bijvoorbeeld door augmented reality-toepassingen te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij het maken van 3D-modellen of bij het bepalen van de afstand tot objecten in foto’s en video’s.

App Library

De iPhone 13 Pro-modellen zijn ook uitgerust met de nieuwe App Library-functie van iOS 15. Dit is een nieuwe manier om apps te organiseren en te navigeren. In plaats van dat apps verspreid staan over meerdere pagina’s, worden ze nu automatisch gerangschikt in categorieën zoals “Suggesties” of “Recent gebruikt”. Dit maakt het eenvoudiger om snel de juiste app te vinden.

Conclusie

De iPhone 13 Pro-modellen bieden een aantal unieke functies die de gebruikerservaring verbeteren en de telefoon meer geschikt maken voor professionals. Het ProMotion-display biedt een hogere beeldverversingssnelheid waardoor beelden scherper en vloeiender worden weergegeven. De Pro-camera’s bieden grotere flexibiliteit voor fotografie en videografie, met de optie voor ProRAW-fotografie en ProRes-videomogelijkheid. De LiDAR-scanner maakt het mogelijk om de realiteit te versterken en de App Library-functie maakt het eenvoudiger om snel de juiste app te vinden. Als je op zoek bent naar een high-end smartphone met professionele functies, dan zijn de iPhone 13 Pro en Pro Max zeker de moeite waard om te overwegen.