Meteen naar de inhoud

Hoe oud is mijn iPhone? 5 Manieren om erachter te komen hoe oud jouw iPhone is.

Het is handig om te weten hoe oud een iPhone is, bijvoorbeeld als je jouw iPhone wilt verkopen of een gebruikte wilt kopen. Maar ook in andere gevallen kan het van belang zijn. Als je je afvraagt ​​hoe oud je iPhone is, laten we je zien hoe je erachter kunt komen op deze 5 manieren.

 1. Apple-garantiebewijs gebruiken.
 2. Door middel van je iPhone-serienummer zelf.
 3. Gebruik de ondersteuningsapp van Apple.
 4. Gebruik SNDeepInfo.
 5. Gebruik Chipmunk.
Hoe oud is mijn iPhone? 5 Manieren om erachter te komen hoe oud jouw iPhone is.
Hoe oud is mijn iPhone? 5 Manieren om erachter te komen hoe oud jouw iPhone is.

Om erachter te komen hoe oud jouw iPhone is, heb je eerst het serienummer van jouw iPhone nodig. Je vindt het in de “Instellingen” onder Algemeen → Info → Serienummer.

 • Bepaal de iPhone-leeftijd op serienummer
  • Instellingen → Algemeen → Info → Serienummer

Met behulp van het serienummer heb je nu vijf manieren om de leeftijd van je iPhone te bepalen. 

Apple-garantiebewijs gebruiken. De eerste optie is via een Apple supportpagina waar je de garantiestatus van jouw iPhone kunt checken.

Gebruik Apple’s “Check Coverage”-website om de leeftijd van je apparaat te bepalen op basis van de vervaldatum van je iPhone-garantie:

 1. Open eerst deze webpagina op je iPhone, pc of Mac.
 2. Voer het serienummer van je iPhone (zie hierboven) in het invoerveld in, bevestig de code en klik op “Doorgaan” .
 3. Op de volgende pagina vind je informatie over de ondersteuning en de verwachte vervaldatum van de iPhone-garantie. Je kunt nu eenvoudig de leeftijd van je iPhone achterhalen door naar de garantieperiode te kijken. Aangezien Apple altijd een jaar fabrieksgarantie op haar producten geeft, moet je een jaar terugrekenen vanaf de hier aangegeven vervaldatum. Nu weet je wanneer de iPhone is gekocht en kun je de exacte leeftijd bepalen. Als je iPhone ouder is dan een jaar, ziet je op dit moment geen vervaldatum. In dat geval kunt je gebruik maken van onderstaande online tool.

Hoe oud is mijn iPhone? De eenvoudigste methode om de leeftijd van jouw iPhone te achterhalen is door middel van je iPhone-serienummer zelf.

Omdat de bovenstaande twee methoden internet vereisen om de leeftijd van je iPhone te vinden, kan deze eenvoudige methode worden gebruikt om de leeftijd van je iPhone direct te vinden.

 1. Door middel van je iPhone-serienummer zelf

Door alleen het serienummer van uw iPhone te zien, kun je de leeftijd achterhalen. Aangezien deze serienummers een combinatie zijn van alfabetten en cijfers die de fabricagedatum, tijd, plaats en het modelnummer aangeven.

Gewoonlijk is het serienummer 12 tekens lang en let daarbij goed op het 4e teken.

 • K – 2013 (eerste helft)
 • L – 2013 (tweede helft)
 • M – 2014 (eerste helft)
 • N – 2014 (tweede helft)
 • P- 2015 (eerste helft)
 • Q- 2015 (tweede helft)
 • R- 2016 (eerste helft)
 • S- 2016 (tweede helft)
 • T- 2017 (eerste helft)
 • V- 2017 (tweede helft)
 • W- 2018 (eerste helft)
 • X- 2018 (tweede helft)
 • J- 2019 (eerste helft)
 • Z – 2019 (eerste helft)
 • D – 2020 (tweede helft)

Hoe oud is mijn iPhone? Gebruik de ondersteuningsapp van Apple.

Een andere optie om de leeftijd van je iPhone te achterhalen, is via de officiële ondersteuningsapplicatie van Apple, die je gratis kunt downloaden van de App Store. Ondersteuning stelt u in staat een afspraak te maken om uw apparaat te repareren, de prestaties van het apparaat te bekijken, uw abonnementen en aankopen te controleren, en meer, maar het kan ook worden gebruikt om snel uit te zoeken wanneer uw garantie verloopt, en dus de datum waarop u uw iPhone hebt gekocht .

Ja, voor deze optie moet je een app downloaden, maar je hoeft je serienummer niet te kennen of naar een website te kopiëren. Ga eerst naar Instellingen → Algemeen → Info → AppleCare Services en doe dan het volgende:

 1. Tik op “Get Apple Support App” om het te downloaden of op “Open” als je het al hebt gedownload
 2. Tik in Ondersteuning op “Apparaatdetails”
 3. Bekijk de vervaldatum van uw garantie onder “Dekkingsinformatie”

Gebruik SNDeepInfo

De datum waarop u uw iPhone hebt gekocht, is waarschijnlijk niet de dag waarop deze is gemaakt. De meeste iPhone-modellen worden in China geassembleerd, wat betekent dat het een paar weken of maanden kan duren voordat het bij u aankomt. De SNDeepInfo-website, die kan worden gebruikt om een ​​iPhone te authenticeren voordat u deze van een derde partij koopt, kan u de datum geven waarop uw iPhone is geassembleerd, met behulp van uw serienummer.

 1. Kopieer eerst het serienummer van uw iPhone.
 2. Ga vervolgens naar https://sndeep.info/ en
 3. Kies de optie “Apple” voor de fabrikant, plak uw serienummer en klik op “Info weergeven”
 4. Op de volgende pagina ziet u de productieweek en het jaar waarin uw iPhone is geassembleerd, de leeftijd van de telefoon en de fabriek waarin deze is vervaardigd.

Gebruik de online tool “Chipmunk”

De Nederlandse website Chipmunk biedt een gratis service, waarmee je (naast wat technische gegevens over je iPhone) het productiejaar en de productieweek kunt achterhalen:

 1. Open eerst de website “Chipmunk” op je iPhone, PC of Mac en voer het serienummer van je iPhone (zie hierboven) in het tekstinvoerveld in. Klik dan op de knop “Laat de informatie zien”.
 2. Op de volgende pagina kun je aan de hand van de gegevens Productieweek en Productiejaar precies bepalen hoe oud je iPhone is.