Meteen naar de inhoud

Hoe reset je een iPhone 6,7,8,9,XR,10,11,12,13 en hoe doe je een iPhone hard reset?

Lees hier hoe je jouw iPhone terugzet naar de fabrieksinstellingen en de gegevens wist.Het is gemakkelijk om je iPhone terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, maar zorg ervoor dat je een back-up van al jouw gegevens maakt voordat je dit doet.

Wanneer u een iPhone terugzet op de fabrieksinstellingen, is het belangrijk om een ​​back-up van uw gegevens te maken en uit te loggen bij uw Apple ID voordat u deze wist. 

Maak eerst een back-up van uw iPhone naar iCloud, zodat u geen niet-opgeslagen gegevens verliest. 

 1. Open de app Instellingen en tik op je naam en Apple ID bovenaan de pagina.
 2. Tik op je Apple ID-pagina op ‘iCloud’.
 3. Scroll naar beneden en selecteer ‘iCloud-back-up’. Tik op “Nu een back-up maken” om onmiddellijk een back-up van al uw informatie naar iCloud te maken. 

Afmelden van jouw Apple ID

Het is belangrijk om uit te loggen bij uw Apple ID als u uw telefoon wegdoet, zodat niemand anders toegang heeft tot uw account. 

Open de app Instellingen op je iPhone en tik op je naam en Apple ID bovenaan het scherm.

Tik helemaal onderaan deze pagina op ‘Uitloggen’.

Hoe je jouw iPhone kunt resetten en je iPhone kan terugzetten naar de fabrieksinstellingen. 

Om je iPhone opnieuw in te stellen, selecteert u Instellingen > Algemeen > Reset en klik je op Alle inhoud en instellingen wissen. Zorg ervoor dat je eerst een back-up van jouw iPhone maakt, zodat je je gegevens later kunt herstellen.

 1. Scrol in ‘Instellingen’ naar beneden en tik op ‘Algemeen’.
 2. Tik onderaan de pagina ‘Algemeen’ op ‘Resetten’. 
 3. Om je iPhone terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, selecteer je “Wis alle inhoud en instellingen”.
 4. Je wordt gevraagd je toegangscode in te voeren, waarna jouw apparaat je vraagt ​​te bevestigen dat je alles wilt wissen. Tik op “Wissen” om te bevestigen.
 5. Dit kan enkele minuten duren, afhankelijk van hoeveel u op je iPhone hebt opgeslagen, maar zodra het verwijderen is voltooid, wordt je apparaat opnieuw opgestart als nieuw.

Als je problemen ondervindt met je iPhone , bijvoorbeeld als deze vastloopt of hapert, kan het probleem worden opgelost door het apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Of, als je je iPhone verkoopt of weggeeft, wil je deze resetten zodat al jouw persoonlijke gegevens van het apparaat worden gewist.

Door je iPhone terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, keert de iPhone terug naar de basisfuncties: geen contacten, afspeellijsten, afbeeldingen, wachtwoordgeheugen of iets anders dat je hebt toegevoegd sinds de dag dat je hem kocht. 

Maar voordat je begint met het resetten van je iPhone, is het belangrijk om een ​​back-up van al je gegevens te maken, zodat je je belangrijke informatie niet kwijtraakt. Nadat jouw iPhone is gereset, kun je deze vervolgens herstellen met je back-up.

Hier lees je hoe je je iPhone terugzet naar de fabrieksinstellingen en ervoor zorgt dat er een back-up van jouw gegevens wordt gemaakt. 

Modellen met Face ID: druk op de knop Volume omhoog en laat deze weer los, druk vervolgens op de knop Volume omlaag en laat deze weer los. Houd de knop aan de bovenrand ingedrukt totdat je iPhone opnieuw opstart in de herstelmodus.

iPhone 8 of hoger: druk op de knop Volume omhoog en laat deze weer los en druk vervolgens op de knop Volume omlaag en laat deze weer los. Houd de knop aan de rechterkant ingedrukt totdat de iPhone opstart in de herstelmodus.

iPhone 7/7 Plus: houd de bovenste knop (of de rechterknop op sommige modellen) en de knoppen Volume omlaag tegelijkertijd ingedrukt. Til uw vingers op wanneer de telefoon opstart in de herstelmodus.

iPhones met Home-knoppen, iPhone 6 en eerder: Houd de Home-knop en de bovenste (of rechter) knoppen tegelijkertijd ingedrukt. Til uw vingers op wanneer het herstelmodusscherm verschijnt.

Hoe reset je een iPhone 6,7,8,9,XR,10,11,12,13 en hoe doe je een iPhone hard reset?

Hoe reset je de iPhone 13 en hoe kun je de iPhone 13 hard resetten (alle modellen)?

 1. Druk snel op de knop Volume omhoog en laat deze weer los.
 2. Druk snel op de knop Volume omlaag en laat deze weer los.
 3. Houd de zijknop ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt en laat vervolgens de zijknop los.

Tijdens dit proces zie je een schuifregelaar om de iPhone uit te schakelen. Je zult het willen negeren en de zijknop ingedrukt blijven houden totdat het scherm zwart wordt. Op dat moment verschijnt het Apple-logo en nadat het opnieuw opstarten is voltooid, wordt het scherm opnieuw geactiveerd.

Door het gedwongen herstartproces te gebruiken, voorkom je dat u de ‌iPhone‌ volledig moet afsluiten, wat nog een aantal stappen vereist.

Als je de ‌iPhone‌ toch wilt afsluiten, kun je dit doen door naar het gedeelte Algemeen van de app Instellingen te gaan, naar beneden te scrollen en de optie Afsluiten te kiezen.

Hoe reset je een iPhone 12? 

‘Reset’ is een andere term voor ‘restart’. Volg deze stappen als je iPhone 12 wilt resetten:

 1. Druk tegelijkertijd op de knop Volume omlaag en de zijknop.
 2. Wanneer de schuifregelaar voor het uitschakelen op het scherm verschijnt, laat je de knoppen Volume omlaag en zijknop los.
 3. Schuif de schuif om de schuifregelaar uit te schakelen om de iPhone uit te schakelen.
 4. Wacht ongeveer een paar seconden totdat de iPhone is uitgeschakeld. Zodra de iPhone is uitgeschakeld, wacht je een paar seconden en druk je opnieuw op de zijknop. Wanneer het Apple-logo verschijnt, laat je de zijknop los en de iPhone 12 zal opnieuw opstarten.

Hoe iPhone 12 hard te resetten?

Harde reset iPhone 12 wanneer jouw iPhone niet reageert op de standaard resetstappen of als je meer hardnekkige problemen moet oplossen. Een harde reset wordt ook wel een gedwongen herstart genoemd.

 1. Druk op de knop Volume omhoog en laat deze los.
 2. Druk op de knop Volume omlaag en laat deze los.
 3. Houd de zijknop ingedrukt (negeer de schuif om de schuifregelaar uit te schakelen). Wanneer het Apple-logo verschijnt, laat u de zijknop los. Wacht tot de iPhone 12 opnieuw is opgestart.

Hoe hard reset je een iPhone 11, iPhone 11 Pro of iPhone 11 Pro Max 

 1. Druk snel op de knop Volume omhoog en laat deze weer los.
 2. Druk snel op de knop Volume omlaag en laat deze weer los.
 3. Houd de zijknop ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt en laat vervolgens de zijknop los.
 4. Tijdens dit proces zie je een schuifregelaar om de ‌iPhone‌ uit te schakelen. Je zult het willen negeren en de zijknop ingedrukt blijven houden totdat het scherm zwart wordt. Op dat moment verschijnt het Apple-logo en nadat het opnieuw opstarten is voltooid, wordt het scherm opnieuw geactiveerd.
 5. Door het gedwongen herstartproces te gebruiken, voorkom je dat je de ‌iPhone‌ volledig moet afsluiten, wat nog een aantal stappen vereist.

De nieuwste reeks smartphones van Apple, de iPhone 11, ‌iPhone 11‌ Pro en iPhone Pro Max, hebben hetzelfde ontwerp als de iPhone XR, XS en XS Max van vorig jaar. Ze hebben dezelfde knoppen met dezelfde functies waaronder in- en uitschakelen, een herstart forceren, naar de DFU-modus gaan, naar de herstelmodus gaan, Emergency SOS activeren en Face ID tijdelijk uitschakelen.

Apple heeft veel van de fysieke knopfuncties op zijn smartphones gewijzigd met de lancering van de “iPhone” 8 en “iPhone” X, dus als je een upgrade uitvoert van een apparaat dat ouder is dan deze 2017-modellen, moet je er vertrouwd mee raken.

Kijk naar het scherm van je nieuwe ‌iPhone‌ en je zult zien dat er twee volumeknoppen aan de linkerkant zijn en een enkele zijknop aan de rechterkant. Zonder Home-knop om van te spreken, werken deze drie zijknoppen in combinatie om alle noodzakelijke functies uit te voeren.